Senaste inläggen

Av Mamman - 14 mars 2014 16:53

Sol och bästa att passa på. Eftersom jag har varit ledig och eftersom jag ju faktiskt vet att en av de saker som kan få mig att må bättre är just att vara utomhus och göra något rent fysiskt så var det ute som gällde.

Igår hade jag ju en magsjuk kille som tittas till titt som tätt fick tittas till där han låg inne i soffan. Även om han hade slutat kräkas och inte behövde springa på toa hela tiden så var han ganska trött/matt och orkade inte gå ut. Men vi andra var ute. Jag har klippt, fixat, rensat och flyttat runt växter. Saker som skulle ha gjorts för längesedan. Egentligen redan förra sommaren. Men nu är det gjort.

Jag tycker inte det är särskillt roligt att påta i jorden. Jag vill gärna ha fint med blommor och växter, fruktträd och buskar men att fixa och dona med det blir bara ett tvång. Kanske är det just det, att det tar för mycket av den tid jag inte har, som gör att det inte blir kul.

Men igår och idag kunde jag faktiskt känna en form av tillfredsställelse. Kanske för att det inte var ett tvång utan mer var något som började som ett förstadium till kul.

Kan ännu en gång konstatera att vi människor är gjorda för att vara ute och röra på oss.

Därför är kanske det kanske inte så dumt att ibland påta i jorden.


Av Mamman - 13 mars 2014 07:37

Vaknade vid 3-tiden av att någon var på toaletten. En viss liten herre var så kissnödig...och det hade visst kommit lite i sängen också. Sånt som händer. MEN nu var det inte bara det, han hade ont i magen...

Och ja, visst, så var det igång igen. Kräkts otaliga gånger och haft diarré lika många de senaste 4 timmarna. Feber och blek. Tredje gången på en månad och man undrar hur det är möjligt. Samma lilla kille. Hoppas, hoppas att vi andra slipper men kan vi ha sån tur ännu en gång ? 

Och visst funderar jag på om det kan vara något annat men nä, tyvärr tror jag inte det. Det är typiska magsjukesymtom men häftiga kräkningar och diarré och lite feber. Händer det en gång till inom en snar framtid får vi väl fundera på om vi ändå ska kolla upp det. Särkillt om nu ingen annan blir sjuk. Vi får se. Nu vill jag bara att han ska bli frisk och då menar jag riktigt frisk, ja och så vill jag ju att vi andra inte blir sjuka.

Jag vet att det egentlingen inte är så stort eller så farligt men många små saker får livet att kännas som ett enda stort KÄMPA !

Av Mamman - 11 mars 2014 21:10

Livet rullar på. Dagarna går. Tvätt, hämta, lämna, bråka, äta, små händer, barnskratt, utveckling, en kram, mysa, handla, tjata, lyssna, skynda, längta, urvuxns kläder, sommar blir höst som blir vinter som blir vår...

Det händar ju otroligt mycket men ända kan det ibland kännas som att det inte händer någonting.

Det jag undrar över ibland är lyckan. Jag är inte ledsen över mitt liv. Jag ha ett bra liv och jag har mycket av allt det jag nog alltid har önskar mig och kunnat drömma om. Visst finns det saker , och då menar jag inte nödvändigtvis ting utan mer saker som kunde varit annorlunda i livet, som jag skulle vilja ha men det handlar mer om saker som liksom skulle vara en bonus till det jag redan har.

Därför undrar jag lite över mig själv. Varför är jag mest sur och gnällig ? Varför blir jag irriterad och snäser åt mina när och kära för minsta lilla ? Varför är jag inte glad ? Jag undrar verkligen. Jag vet intevarför. Jag kan inte sätta ord på vad som saknas.

Jag önskar att jag varje dag kunde känna det. Att jag varje dag med ett leende skulle kunna konstatera att jag är just det där som benämns lycklig.

Av Mamman - 7 mars 2014 09:50

En helt ledig dag. Försöka att inte tänka (oroa mig för) jobb.

Stängningsedag på skola och dagis vilket innebar sovmorgon för både mamma och barn. Det kunde ha varit jättehärlig om jag inte vakande med lätt ångest över jobbet (skapade av mardrömmar), en tät näsa och bultande huvudvärk.

Fast visst, jag är tacksam över att vi inte behövde stressa upp och iväg till skola och jobb. Det ÄR skönt trots allt.

Jag ska försöka njuta av just den här dagen. Inte städa, tvätta (jo, en "kisseklädertvätt" men inget mer) och bara försöka vaera med mina barn...om dom vill.

Det ska helt enkelt vara en ledig dag !

Av Mamman - 2 mars 2014 05:17

Det finns förkylningar och så finns det förkylningar.

Hela veckan har jag känt mig helt slut efter jobbet. Alltså HELT slut. Jag har lagt mig så fort jag har kunnat, typ runt halv 9. I mitten av veckan började jag känna mig lite snorig men bara så där så att man snörvlar lite. Symtomen ökades på lite med en lätt nästäppa när jag skulle sova. I fredags när jag vaknade kände jag mig ganska tät i huvudet och jag funderade hit och dit på hur sjuk jag var. Ingen feber iallafall och efter lite nässpay så kändes det ok. Jag åkte till jobbet och jobbade och mådde bra, eller det var ganska intensivt på jobbet kan man säga så jag hade liksom inte tid att fundera över mitt mående och hade jag varit riktigt, riktigt sjuk  hade jag nog ändå känt det. Men sen, en timme innan jag skulle gå hem slog det till, näsan börjde rinna och blev tvärtäppt, ögonen sved och kroppen kändes matt.

Men vad gör väl det när man har två härliga dagar på sig att kurera sig. Så jag åkte hem, sova (sådär) och vaknade igår och var mycket piggare...i typ en timme, sen var det ingen höjdardag sjukmässigt.

Jag tror inte "idag" blir det heller. Nu har halsont tillkommit och jag sitterh är, kl 5, för att jag kroppen sa "kliv upp, drick något varmt, ta lite nässpray". Så det har jag gjort och  nu är det nog dags att göra ännu ett försök innan alla andra kliver upp och säger "mamma, mamma, mamma"...

Det finns förkylningar som liksom bara är lite snuva, någar nysningar och kanske lite täppt i näsan några dagar och så finns det förkylningar som stänger in, gör ont och slår till med en oanad styrka...

Men det finns värre saker och just nu finns ju tydligen det också i vårat hus. Så om det nu är så enkelt att förkylningen står mot magsjuka så har jag ju redan valt ...

Ett lätt val om du frågar mig.
Av Mamman - 1 mars 2014 18:55

Så var det dags igen...

Stora L klagade på lite ont i magen igår kväll Efter ett besök toa med normalt resultat var allt bra igen.

Samma sak idag på morgonen. Vaknade med ont i magen, gick på toaletten, sen var det bra. Åt lite frukost och tja, sen ville han inte med till simningen för att han var trött...

Knepigt det där. Han har ofta ont i magen. Han blir ofta nervös inför simningen och han klagar ofta på just ont i magen när han blir lite nervös. Trötthet är inte heller något konstigt en lördagsmorgon när man har klivit upp tidigt hela veckan för att gå till skolan.

Så L följde med till simningen.

När de hade simmat och lekt ett tag var det dags att åka hem. På vägen hem hade L klagat på ont i magen igen...

Sen hade han kräkts när de kom hem och nu "rinner" det andra vägen.

Vi har inte ätit någon konstig eller ovanlig mat och jag kan inte komma på något annat som skulle kunna ge både kräkning och diarre´ förutom magsjuka,  så det är misstänkt likt en ny omgång av magsjuka 1,5 vecka efter den förra omgången, eller hur ?

Jag suckar djup och konstaterar bara att ingenting är omöjligt.

Av Mamman - 25 februari 2014 19:02

Jag sökte ett jobb för några veckor sedan. Mest på skoj, eller tja, mest för att det liksom var det näst intill perfekta jobbet, precis det jag hade tänkt mig.

Förra veckan fick jag ett samtal. De ville träffa mig ! Wow liksom...och hjälp ! Jag har inte varit på en riktigt anställningsintervju sedan 1999. De arbeten jag har fått efter det har jag liksom bara fått. De har ringt och fråga när jag kan börja typ...


Så det vara bara att försöka förbereda sig på eventuella frågor. Skitsvårt ! För vad kommer de att fråga ? Visst kan man ana att det kommer att fråga om mina bra och dåliga sidor på ett eller annat vis...eller kanske på flera vis men tja, det är svårt att förbereda sig. Förmodligen vill de också att jag ska berätta om mig själv och VAD ska jag berätta ?


Idag var det så dags. Jag gjorde så gott jag kunde. Jag pratade kanske lite för snabbt och efteråt kom jag på flera saker som hade varit bättre att berätta och ta upp än de jag sa men jag är ändå så pass nöjd att jag kan känna att det var ok. Jag önskar förstås att jag hade fått följa med in i rummet efteråt för att höra vad de sa om mig och hur de uppfattade mig. Jag har faktiskt inte den blekaste aning. Dessutom ställs det väl i relation till de andra 8 personerna som har eller som ska intervjuas.


Jag tror inte att jag blir erbjuden jobbet. Jag är faktiskt inte ens säker på om jag verkligen vill och orkar börja på en ny arbetsplats även om det här är ett gyllen tillfälle som kanske inte kommer att dyka upp på länge igen.


Det är skönt att ha den här biten bakom sig för denna gången för det är något jobbigt i det där med att försöka tala om hur superbra och passande jag är för just det jobbet. 

Det är inte riktigt min grej.   
Av Mamman - 17 februari 2014 19:46

Två små hemma. Två stora till skolan.

När det är så där att inte alla barn är hemma så börjar jag nästan alltid att fundera på hur det hade varit om det bara hade varit vi. Oavsett vem som är borta så blir det alltid så mycket lugnare hemma. Det är konstigt för det borde inte spela någon roll. Det blir ju också tomt på något vis.

Idag funderade jag alltså över hur det hade varit om jag stora L hade varit nr 1 och lilla L nr 2.

Vi hade det riktigt mysigt. Spelade UNO, lilla L har fattat hur man gör men vi spelar med öppna kort för att kunna hjälpa till lite. Sen var det kurragömma en liten stund innan vi gick ut. Ut i vädret där solen faktiskt gick att skymta korta stunder mellan molnen.

Kanske var det just dessa små solglimtar som fick mig att må en aning bättre och blicka lite framåt. De dagar som jag nyligen har lagt bakom mig har varit grå och tröga som gammalt tuggummi.


Lite ljus och ett varmt skönt lugn av kärlek runt hjärtat, om än så bara för en liten stund.

Hoppfullt !

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Hagaplan